Running diary: week 2: 1/2 M CPC-loop

Zo…de knoop is doorgehakt!! Geen 1/2 M in Parijs, maar wel de 1/2 M CPC-loop in Den Haag. Deze wilde ik voorheen ook al eens meelopen, maar er kwam steeds iets tussen. Bovendien valt dit maar een week later dan Parijs, zodus…een beter alternatief kan ik me niet wensen.
Vol goeie moed wil ik me dus in de strijd gooien tijdens deze 8 trainingsweken, maar eerst moet ik nog even afrekenen met een kou’tje thv nek en schouders. Hum, dat krijg je als je te enthousiast de winterkledij aan de kant gooit tijdens het lopen…maar ’t was wel gestaafd…het was echt wel + 10°C.

Do-namiddag is het dan zover…we gaan voor een ‘RUN EASY’…een loopje van ongeveer 10 km….tempo te bepalen door wat als Run Easy aanvoelt.  Zalige loopjes dit…voelt niet als training, maar voegt wel waarde aan mijn training toe!!
Moe na het werk, doch met 12°C en een mooi zonnetje aan de hemel, kunnen we niet anders dan een dosis vit D ophalen. Jammergenoeg woog de vermoeidheid teveel door en hebben we dit duurloopje ingekort naar 7,3 km.

C9CFB026-9F28-4769-B0CC-1D4D7AADF77D

 

Vrij-namiddag…Vandaag staan er, na de warming-up,  4 blokjes van 2km zone 3 op het schema geroosterd….hum, altijd wat nerveus als ik dit zie en ik vraag me steeds weer af waarom?  Eenmaal aan’t lopen, valt dit immers heel goed mee. Trouwens, mijn conditie is echt nog niet op peil en mijn hartslag schiet dan ook onmiddellijk de hoogte in…het is zelfs opletten dat ie niet de 4e zone aantikt. Affè, na 4 keer het blokje te passeren, merk ik toch wel dat de cooling-down zeer welkom is.

 

Za-namiddag… een tijdje geleden heb ik me, met talrijke andere instarunners, opgegeven voor een dagje ‘PIMP YOUR SOCIAL’ tvv. ‘Kom op tegen Kanker‘. Eerst nemen we met verschillende groepjes deel aan de fotosessies, waarna een lezing volgt van Olivier Verhaege over zijn boek: ‘Het hoofd weegt zwaarder dan de benen’ + een signeersessie en daarna gaan we voor een Social Run doorheen Bilzen.
Het boek is trouwens een echte aanrader…zeker eens lezen, als je dit nog niet gedaan hebt!!
Vorige week zijn ook mijn nieuwe loopschoenen gearriveerd en uiteraard wil ik deze vandaag persé aandoen. Het zijn de Asics Nimbus, waar ik vroeger ook al mee liep én….ze zijn Roze….hum…Roze, Nickey, waar haal je het!! Maar ik moet bekennen, het Roze is licht van kleur en valt heus wel mee.
Aangezien ik me opgegeven heb bij de Asics Frontrunners, dien ik toch zeker met de Nimbusjes te lopen, he….Helaas zijn deze schoentjes nog niet echt ingelopen en na 8 km branden mijn voeten…nu wordt de Social Run toch wel iets minder aangenaam. Ik betreur ten zeerste dat ik me liet vangen door nieuwe schoenen, maar dit doet me ook beseffen dat ik ze maar best goed inloop tegen de CPC…Nou ja, tijd genoeg, maar met mijn moeilijke voeten weet je maar nooit!!

Wat de Asics Frontrunners betreft. Ik las dat er 200 nieuwe leden aangeworven konden worden. Niet veel, he…maar door mijn interpretatie dat dit over België en Nederland verdeeld zou worden, liet ik mij toe om mijn kansje te wagen en vulde de applicatie in. Enkele dagen later begreep ik dat die 200 nieuwelingen over Europa te verdelen waren én nog een weekje later besefte ik dat het de bedoeling was dat dit wereldwijd bekeken werd. Nou….dat werpt een ander licht op de zaak!! Mijn kansen, als bescheiden loopmuis, zijn zowaar als nihil te beschouwen. Toch doe ik lustig mee met de #asicsfrontrunner en #asicsfrontrunner2020… You’ll never know, he!! Stel je voor….