Running diary: week 7: 1/2 M CPC-loop

Een raar begin voor een weekly Running Diary, daar het reeds week 7 is als ik er eindelijk aan begin. De hoofdreden hiervoor is de grote ‘werkdrukte’ -lees ‘stress’- op school. Om heel kort te zijn…ik heb het gevoel dat het mij hier aan’t ontglippen is…er komt zoveel op ons af en we moeten maar door. Ik ben echt, echt heel blij dat ik mag gaan lopen en door mijn blessures heen ben. Ik weet niet of ik kon standhouden als mijn loopjes op dit ogenblik zouden wegvallen. Mentaal erg moe, maar fysiek gelukkig wakker!!

Nu….’het hardlopen dus’!! Met goede voornemens op hardloop-gebied ben ik 2020 gestart op zoek naar een halve M begin maart. Ik koos voor Parijs, maar het inschrijvingsgeld voor een halve vond ik…hum…een beetje veel voor mijn huidig budget. Jammer, want het schema was grotendeels al gemaakt. Ik heb hier wel enkele weken over getwijfeld, maar uiteindelijk kwam ik de CPC-loop in Den Haag tegen die een weekje later zal doorgaan. Mijn twijfel smolt als sneeuw voor de zon en ik schreef me gelijk in.
Ik paste mijn schema aan en schaafde deze…eerlijk gezegd….ook nog eens elke week bij. Ik zou echt een heel moeilijk te begeleiden loopster zijn voor een coach, denk ik…

830B2C85-F751-4409-8279-5B60FF46FAB2

Ma-namiddag: thuis van het werk. Ik had me voorgenomen om mijn eerste duurloopje te gaan lopen voor de wekelijkse Functional Training (kortweg FT), maar ik ben erg moe en mijn huishoudelijke taken eisen prioriteit. Als ik op mijn schema kijk, dan merk ik dat mijn duurloop eigenlijk pas op dinsdag gepland staat. Ach ja…juist, deze week staan er maar 3 looptrainingen op… de zwaarste werkweek was ingecalculeerd…oef!!
Dit maakt dat ik ruim de tijd kan nemen om een bloemetje uit te halen en bij mams een stukje taart mag gaan eten voor haar 73e verjaardag. Na een gezellige babbel vertrek ik terug naar huis…de paarden moeten nog verzorgd worden en het avondeten nog klaargemaakt. Daarna vertrek ik richting FT…nog steeds moe en het valt me dan ook erg zwaar om de oefeningen uit te voeren. We zijn hier eind november mee gestart en ik merk, dankzij deze core -en krachttraining al een goede progressie wat mijn blessuurgevoeligheid tov hardlopen betreft. Miss Gluteus laat zich niet meer zien en Miss Piriformis treedt afentoe bij snelheidstrainingen nog weleens op de voorgrond, maar durft steeds minder tevoorschijn te komen. Wel heb ik nog af te rekenen met de hamstrings en de IT-banden… hier is nog werk aan de winkel!! Sinds een paar weken neem ik ook systematisch ‘Spirulina’ in en mijn anders zo stijve spieren voelen wonderwel soepel aan na de trainingen.

Di-ochtend: wakker geworden met stekende pijn thv mijn getalkeerde long. Dit was te verwachten…ook al voer ik de krachttraining ‘armspieren’ uit op een laag pitje…die littekens thv mijn long zitten danig in de weg. Al weet ik dit zelf, het is een collega die me doet beseffen dat dit niet zal veranderen. Zoals de artsen wel vaker vermelden: ‘daar moet je mee leren leven, mevrouw’.
Als ik namiddag thuiskom van stage, heb ik absoluut géén zin om te gaan hardlopen. Wind, regen, kou en vermoeidheid zijn echt geen motiverende ingrediënten om te gaan lopen…althans wat mij betreft.  De motivatie is ver te zoeken, maar die halve op de CPC zal zich niet vanzelf lopen.
Ik heis mezelf in de loopkleren en vertrek met de gedachte: ‘als het niet loopt vandaag, dan doen we gewoon een rustige 5K en keren lekker terug naar huis’.  Maar hoe moe ik ook ben, fysiek gaat het uitstekend!! Gezien ik op voorhand niet gekeken heb naar mijn schema, besluit ik er een korte blokkentraining van te maken:
5k tempo 5:30-5:40
5k tempo 5:45-5:50
3k uitlopen
Dit loopje gaf een boost aan energie en het lusteloze gevoel verdween op de achtergrond.

62E6495E-5043-4648-A347-2D267AE71541

 

 

 

Sometimes it’s hard to go for a Run…
You’re tired, it’s cold, it’s windy and rainy…
You don’t wanna go…
Till you lace up your shoes and remember why you love to run…

 

 

 

 

 

Woe-avond: Sinds kort staat er een crosstrainer in huis. Zalig… ik hoef nu niet naar de Fitness voor mijn crosstraining. Dit kan gezellig thuis…30′ cross en 20′ Yoga for Runners. Als ik me vandaag nog naar de Basic Fit moest begeven, was het er zeker en vast niet van gekomen. Nu kan het dus lekker even tussendoor.

Za-voormiddag: looptraining no 2…hum, deze stond eigenlijk al voor donderdag geroosterd, maar het latere thuiskomen en de lusteloosheid van de laatste weken deden me deze training opschuiven naar…jawel, zaterdag. Met 3 trainingen op je schema is dit eigenlijk best makkelijk. De zon schijnt voor het eerst deze week en dat werkt uitermate motiverend. Ik twijfel even of ik het om-en-om-intervalletje wel of niet zal lopen, aangezien morgen de 14,7k Offroad Bilzen op het programma staat. Doch….misschien wordt deze afgelast, daar er voor de derde week op rij een storm voorspelt wordt. Na Ciara en Dennis is het nu de beurt aan Ellen.
Ik besluit dan toch om ‘4x 1k snel’ af te wisselen met ‘4x 1k rustig’ en de laatste 750m te versnellen. Al scheen de zon…Ellen liet met momenten ook van zich horen. Vooral heel leuk tijdens de snelle km die je bergopwaarts moogt rennen….Dit kost wel even wat energie!!
Oo…By the way, ik kreeg gister het spijtige bericht dat ik niet bij de AsicsFrontRunners geselecteerd was. De kans was zéér klein, maar toch had ik ergens dat kleine sprankeltje hoop van ‘je weet maar nooit’. 

Zo-ochtend: de Offroad gaat door!! Om 13u halen we Marijke uit en begeven ons richting Bilzen. Ik heb de -nog niet ingelopen- trailrunners aan, want het parcours is heel modderig. Benieuwd of mijn voeten deze Run deftig gaan doorstaan. Kort verslag over deze 15 km….het was glijden, nat worden en bikkelen tegen de wind die ‘Ellen’ naar ons toe blies. Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm blij was met het gezelschap van Marijke en Edwin, want moest ik alleen gelopen hebben, dan had ik zeker en vast een ‘shortcut’ genomen…plesant lopen was iets anders. Achteraf natuurlijk tevreden dat we volhielden en eigenlijk best wat plezier onderweg hadden.

Vanaf vandaag ben ik ook gestart met de dagelijkse challenge van:
10′ crosstrainer
4×15′ planking
4×10 rug verstevigende oefeningen
Aangezien ik water en voeding de laatste tijd een beetje uit het oog verloren ben, gaan we hier ook weer meer aandacht aan geven. Ik dronk alvast 1l H2O….oeps…te weinig!!
Helaas at ik ook te weinig op zondag. Had al honger tijdens het lopen én…werd om 2.30u in de ochtend wakker met honger die me 2 uur in de ban hield, vooraleer ik besloot om toch maar op te staan en een boterhammetje te gaan eten. Daarna kroop ik terug in bed tot 8.00u, want ik mocht uitslapen….KROKUSVAKANTIE!!