Drie weekjes verder in 2019…

Lange tijd geleden dat ik mijn blogje nog eens open kan doen. Ideeën genoeg om neer te pennen, maar zeer weinig tijd en als ik de tijd had, dan wist ik niet hoe te beginnen. Ondertussen is het alweer 3 weken geleden dat we het Nieuwe jaar met een klinkend glaasje ingingen, terwijl we de paarden kalmeerden onder het gedaver van het vuurwerk. De mooie uiteenspattende kleuren vervagen al snel op de achtergrond, als je je dier van 600kg rustig probeert te houden. Terwijl mijn -anders zo koele- merrie bijna in haar stal staat rond te springen, staan de andere drie er rustiger bij….oef! Na een halfuur is het hier gelukkig voorbij en keert de rust snel terug. Ze krijgen dan nog wat extra hooi en de vier hoofden komen het volgende uur bijna niet meer omhoog. Elk jaar weer blij als het laatste uur en het eerste uur van het jaar voorbij zijn.

Een paar uur later, nog steeds 1 januari, hebben we onze jaarlijkse run opstaan gelijk aan het jaartal. Je zou dus denken dat we voor die 19 km vroeger naar bed zouden gaan…Nu, 4.30u is niet bepaald vroeg en….tja, als je dan 4 uurtjes slaapt, kan zo’n Nieuwjaarsloopje wel erg pittig aankomen. Dat ondervond ik na 11km…rechts ons huis…links de volgende 8km…en bijna…heel bijna liep ik terug naar huis. Het laatste stukje kreeg ik weer kleine steekjes onder de bal van mijn voet, maar ik gaf hier geen verdere aandacht aan, want het was zo weer weg.

Twee dagen later gingen we het parcours verkennen voor ‘Offroad Bilzen’. Tis te zeggen…Elvire van de CC-club laten kennismaken, want dit uitgestippeld loopje heb ik al een tiental keer gelopen. Rustig babbelend klommen we naar het kasteel van Alden Biezen, om vervolgens het welbekende 3 km-lange wegje naar beneden te rennen.
Blij als een ei dat mijn voet geen last bezorgd had, maar een paar uur later was ze toch wat pijnlijk en gezwollen. Verdorie…in het weekend staat er een Nature trailrun gepland met 400 HM. Beter niet meelopen, maar natuurlijk…dat besef ik pas ten volle als ik zondag na 9 km modder ploeteren aan het tweede deel klimmen en dalen begin.  Dat laatste stuk wandel ik meer dan ik kan lopen. Van genieten is totaal geen sprake meer. Als ik even later als 1 van de laatsten over de finish ga, is de teleurstelling groot. Niet omdat ik helemaal achteraan eindig, maar omdat ik weet dat het nu ‘STOP RUNNING’ is voor een tijdje.

Ik had net een pracht van een schema binnen die me naar de halve M van Parijs en de hele M in Stockholm zouden brengen. Zelfs de workouts en alternatieve trainingen stonden hierop gepland. Het is wel even slikken…zeker nu ik net de ‘Scott Supertrac Ultra Rc’ mag uittesten als testpiloot (uitgeloot via een Facebookbericht).
Maar ach…een paar dagen later heb ik me erbij neergelegd en het schema al aangepast met de workouts die ik wel mag/kan doen. Het Basic Fit-kaartje komt helemaal van pas en we trekken richting fitness. Drie keer per week voor Cardio, Strength ’n Core, twee keer @ home voor relaxatie, stretching, buik, rug ’n core. Eerlijk gezegd…mijn lichaam voelt de laatste tijd sowieso vermoeid en stram aan. Miss Gluteus durft ook nog steeds haar zeg te hebben tijdens en na het lopen. Deze periode gaan we dus gebruiken om lichamelijk sterker te worden, zodat we na de voetproblematiek terug van start kunnen gaan met een propere en betere lei.
Ik start nu in de derde week van mijn looprust, mijn voet begint minder pijn te doen en mijn benen… die voelen eindelijk minder stijf en stram aan!! Dat ik ondertussen ook aan kracht win, wordt ook duidelijk als ik ’s ochtends in de vrieskou met verschillende emmers water de bakken moet gaan vullen ipv met de waterleiding. Waar ik normaal altijd het gevoel heb dat ik ‘moet sleuren’, loop ik nu in ene weg naar de drinkbakken. Er is nog veel werk aan de winkel, maar ik hoop dat dit  mij na enige tijd zal helpen om terug comfortabeler en sterker te lopen op de weg, trails en in de canicross.