De eerste sneeuw….

Verdorie…thuiskomen terwijl de eerste sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen en langzaamaan een mooi sneeuwtapijt vormen. Dit nodigt uit voor een winterse Run. Maar…mocht ik nu nog steeds niet lopen vanwege een voetkwetsuur? Helaas Pindakaas…dat klopt nog steeds!!
Wandelen is voorlopig ook nog geen optie…eerst laten genezen. Alhoewel ik dit toch eens moet navragen. Hoe goed ik mijn raad ook kan geven aan anderen met kwetsuren of blessures. Als het mezelf betreft, reageer ik nogal dom wat betreft ‘RUSTEN’ is of ‘HOEFT misschien toch NIET .

10635748_10204890033402041_107292909479064853_n

Van de arts kreeg ik vandaag te horen dat we best nog even onder de MRI gaan. Door het aanwezige vocht is het moeilijk te onderscheiden of er ook een stressfractuurtje zit. Morgen de aanvraagbon halen, vandaag alvast gebeld. Uiteraard…een wachtlijst van jewelste…3 weken alvorens we onder de MRI kunnen.

Vraag 1:
Heeft dit dan nog wel zin?’
Indien er verder niets aan de hand is,… euhm voet…en de ontsteking grotendeels genezen is….totaal overbodig, toch? Indien het toch een stressfractuur betreft…ahum, 3 weken blijven door-dribbelen met een fractuur??
Ik denk niet dat het om een breukje gaat, maar stel dat ze vorige keer tijdens de echo en RX het fractuurtje gemist hebben!? Nou, dan heb ik wel een héél aantal km’s doorgelopen met een gekwetste voet, ook al had ik er toen praktisch geen last van.

Vraag 2:Wat mag ik intussen wel of niet doen?
Toen ik de sportarts aan de lijn had, ben ik uiteraard deze cruciale vraag vergeten te stellen. Ik stelde wel de vraag: ‘hoe nu verder?’. Nadat ik het antwoord kreeg om de MRI voor de zekerheid te nemen, ben ik natuurlijk de rest vergeten. Kon ik weten dat je zolang moet wachten!? Hum, ja Nickey…dat wist je inderdaad wel als je er even over nagedacht had….oeps!! Je kent het reilen en zeilen van het ziekenhuis toch wel. Meestal is de wachttijd voor een MRI zelfs 4 weken ipv 3. Een inwendige stem reageert dat ze tegenwoordig ook ’s avonds laat MRI afnemen, dus….is het dan niet aannemelijk dat de wachttijd afneemt!?

Vraag 3
: ‘Hoe verloopt de verdere genezing?
Logisch dat men de MRI afwacht om een verdere behandeling te starten, maar hoe kunnen we dit intussen aanpakken? Ontstekingsremmers of spontaan laten genezen? Inspuiting met corticosteroïden? Liever niet natuurlijk, gezien ik vroeger, na een inspuiting, best wel veel hinder ondervond van de bijwerkingen van cortisone. Dit keer neem ik alle tijd die voor genezing nodig is, maar hoop toch dat die geen maanden in beslag zal nemen. Ik reken eigenlijk op een 6 à 8 weken…te optimistisch? Vanzelfsprekend is een spontane genezing met enkel rust ‘de optie’ waar ik onmiddellijk voor teken. Tja…wie niet?

 

Terwijl er allerlei vragen en bekommernissen in mijn hoofd naar boven komen, maak ik de stallen winterklaar voor de nacht… extra vlas als stalbedje, de waterbakken ijsvrij maken, extra hooi klaarleggen en ook de etensbakken vullen met iets meer krachtvoer en grasmix dan op warmere dagen. d’ Ulysse staat al aan de poort te dringen…onze bijna 22-jarige dame staat tegenwoordig liever binnen dan buiten als er wat uit de lucht valt.
Als de paarden binnen staan, anderhalf uurtje vroeger dan normaal, gaan we nog even spelen met de hondjes. Vooral Flynn is door het dolle heen vanwege de sneeuw. Rennen, glijden, rare witte ballen proberen te vangen, neus in dat koude goedje steken…het kan niet op!!

 

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en we moeten weer naar binnen. Nog even wat huishoudelijke klussen verrichten, avondeten klaarmaken en dan…gedaan met de pauze en verder werken voor school.

fullsizeoutput_7eaEen tijdje geleden kreeg ik een aantal thema’s erbij ter vervanging van een docent die tijdelijk gestopt is. De thema’s heb ik grotendeels nog nooit gegeven, dus hier is een bende voorbereidingswerk aan. Gelukkig kreeg ik een aantal presentaties van collega’s, zodat ik deze enkel hoef te herwerken en niet volledig moet opstellen. Sommige onderdelen zijn zo lang geleden dat het nodig is om de anatomie&fysiologie van het desbetreffende stelsel terug door te nemen. Veel werk, maar eigenlijk best wel interessant om opnieuw op te frissen. Het geeft ook wel stress…meer dan ik wil toegeven.  Ik moet de leerstof niet alleen opfrissen, maar het ook naar behoren kunnen bijbrengen aan de laatstejaarsstudenten… onze Verpleegkundigen in Spé!!