MSV W12: Eindelijk terug lucht in mijn longen

Deze week zetten we in met een herfstwandeling met de hondjes. ’s Morgens vroeg zodat we weinig andere wandelaars tegenkomen. Altijd weer spannend als we Flynn erbij hebben. De wandeling verliep redelijk vlot, tot… de laatste km thv een blinde bocht. Ik zie Flynn plots gaan liggen….agghhh, dat betekent alleen maar dat er een hond nadert. Grrr, hem in ‘zit voor’ roepen, heeft geen zin meer…zijn focus ligt nu volledig bij het kleine, witte hondje en haar eigenaar. Als ik korterbij kom, schiet hij uiteraard als een pijl uit een boog naar het maltezer’ke. Lap, zo’n enthousiaste stuiterbal die alleen maar denkt dat elke hond zin heeft in een onstuimig spel, is niet min!! Gelukkig kan de eigenaresse hier wel raad mee en heb ik Flynn snel terug aan de lijn. Mijn armen wel een paar cm langer en na uitgebreid mijn excuses te geven, zetten we onze tocht verder. Vanaf nu betekent het dus ALTIJD aan de lijn thv die ‘blind spots’. Het maltezer’ke liet zich gelukkig ook duidelijk horen, zodat die grote loebas van mij onmiddellijk in een onderdanige houding gaat liggen. Nou, tenminste als het ‘teefjes’ betreffen, die hem terecht wijzen. Bij de mannelijke collega’s gaat hij op staande voet…euhmm poot in tegenspraak.

Dinsdag lukt het mij om mijn duurloopje van 12 km soepel af te werken zonder noemenswaardige troubles. Ik had er zelfs nog een paar km’tjes bij kunnen doen, maar helaas… douchen, eten en met de bus naar het werk!!
Woensdag valt terug een beetje tegen…ik zet mijn linkervoet blijkbaar toch anders dan normaal en de IT-band voelt pijnlijk gespannen, zodat ik het herstelloopje voortijdig afbreek.
Donderdag heb ik terug afgesproken met Marijke en met een klein hartje loop ik naar de afgesproken plek. Gelukkig verdwijnen de pijnlijke triggerpoints naar de achtergrond tijdens het lopen…de angst voor overbelasting door de snellere opbouw zit er goed in…terecht uiteraard!!

Het duurloopje van zaterdag geeft ook geen problemen, zodat ik me zondag terug waag aan een interval. Na de opwarming loop ik 6×1 km tussen de 5:45 en 5:15. De wind steekt de kop op en het is echt wel opboksen tegen die windweerstand….lang leve de open vlaktes hier in de buurt, waar de wind volledig vrij spel krijgt. Doch, ik geniet er met volle teugen van. Eindelijk terug lucht in mijn longen tijdens het lopen. De 53 km van deze week kondigen dan ook mijn ideale loop-halfjaar aan… wat het weer betreft althans!!