MSV W2: De Runway Run in Koksijde

De week begint met een leuke run, samen met Tony en Peter in de bossen van Kattevenia. Het is de eerste keer dat ik samen loop met deze 2 heren, dus op voorhand werd even afgestemd wat en hoe. De bossen van het Nationale Park zijn voor mij geen onbekenden, maar het bepalen van de juiste km’s lieten we aan Peter over. Hij loopt hier de meeste van zijn runs…lekker makkelijk. Na een km’tje onverhard lopen, zakte de pijn praktisch volledig weg…Oef, nu kon ik ook genieten van een ontspannen loopje. De zon was al vroeg van de partij en zelfs onder het bladerdak van de bomen, sijppelden de zweetdruppeltjes naar beneden. Vanzelfsprekend werden de verschillende loopervaringen breedvoerig besproken tijdens het lopen. Zo arriveerden we dan ook weer snel terug aan de parking na een relaxed loopje.
Woensdag staat de Runway Run in Koksijde op het programma. Marijke en ik zijn goed gek als we om 14u richting het zeetje vertrekken vanuit Limburg om ons debuut terug te maken met de 5,5km. De Run start om 19u, maar we willen de grootste file voor zijn. Of we nu via Antwerpen of Brussel rijden…de Belgische wegen staan altijd wel ergens stil. Waze stuurt ons via Brussel, maar als we daar even later staan aan te schuiven, vraag ik me toch af of Antwerpen geen beter initiatief geweest was. Helaas is het overal hetzelfde liedje…wegenwerken, een ongeval of gewoonweg teveel verkeer op onze snelwegen verhinderen die vlotte doorgang. Ondanks de rit van meer dan 2,5u lijkt de tijd toch snel voorbij te gaan…het gezellige getetter van ons 2 dames zal hier wel voor een héél groot stuk tussenzitten…ahum!!
Ginder heerst een gezellige drukte…voor ons, burgers, is het wel indrukwekkend om tussen die Seaking -en Alouette helikopters te paraderen.

 

Het startsein wordt gegeven en onder het geraas van de Seaking, stuiven we met z’n allen weg. Het is een hele meute die daar over de Runway tussen de heli’s en kleinere vliegtuigen rent. Het is erg warm en de zogenaamde altijd aanwezige wind laat zich nu net niet zien. Het kost me dan ook enorm veel moeite om te lopen…de benen voelen zwaar, de longen pompen op volle toeren en mijn hartslag schiet de hoogte in. Heb ik echt 20 – en 30’ers gelopen dit jaar? Ik kan me dit precies niet meer herinneren, nu ik zo conditieloos over de runway loop. Vooral het wijdse zicht, waarbij de eerste lopers al km’s voorop lijken te lopen, zorgt ervoor dat die 5,5 km erg lang lijken. Komaan seg…ga nu niet gaan stappen!! Mijn innerlijke stem heeft veel  wilskracht nodig om me blijvend aan te moedigen… stel je dat eens voor!! Het lopen in zomerse temperaturen went echt niet…althans niet voor mij!!
Veel last van de blessure ondervind ik niet…heel even tijdens de tweede km dook de pijn op de voorgrond, maar even later verdween die weer…altijd blij hiermee. Het heeft wel iets…lopen op zo’n vliegbasis!! Ook al leek alles ver…de finish is er gelukkig snel als je 5,5 km loopt.
Na het opfrissen, de aquarius en een snel hapje vertrekken we weer richting Limburg. Het verkeer valt nu reuze mee, behalve rond onze hoofdstad…daar blijft het uiteraard druk. Vanaf Aarschot begint de piriformis behoorlijk op te spelen en stilzitten achter het stuur wordt zo’n beetje een hel, maar hey…gelukkig bestaat er cruisecontrol en kunnen we het rechterbeen zo af en toe toch een beetje strekken.
Al een chance dat we de volgende ochtend naar de Fysio mogen. Daar wordt grondig werk gemaakt om die hamstrings te stretchen en de corestability aan te sterken. Voor de verdere dag mag ik er een rustdagje van maken.
Morgen nog even bekijken of we verder trainen op de piste of dat we een extra rustdagje inlassen, zodat we ons volledig kunnen focussen op het uitbreiden van de duurloop-km’tjes.