Goodbye July…Hello August

Ondertussen zijn we alweer 6 augustus en de buitentemperatuur is 31° – 34°C. Dit jaar  hebben we: ‘a really long hot summer’. In Limburg zelfs een long hot hittegolf!! ’s Nachts koelt het maar mondjesmaat af en de ventilators draaien volop overuren hier in onze oude hoeve. Buiten de laatste 2 nachten kan ik redelijk goed slapen…wonder boven wonder, want insomnia is mij niet onbekend. Deze ochtend ben ik dan ook met zéér kleine oogjes uit bed gekropen en duurde het anderhalf uur alvorens ik aan mijn noodzakelijke oefeningen begon, alvorens ik mag gaan lopen. Eenmaal buiten de deur kom ik na 150m al gelijk uit op de wandelaars van WSV De Schoverik die vlijtig doorstappen op de georganiseerde oogstwandeling doorheen onze velden.
Ik loop een beetje met hun mee, maar na 2 km buig ik toch maar af, daar ik geen zin heb om uit te leggen waarom ik af en toe ertussen wandel. Tja….orders van de kiné!!
IMG_7834Juli is dus ook de maand dat we loop -en zelfs zwemverbod kregen tot nader order. Hier hield ik me netjes aan totdat echo en Rx ons vertelde dat het geen bursitis en ook geen ontsteking van het SI-gewricht was….oef!! Toen kreeg ik terug forfait om langzaam op te bouwen. Zwemmen mocht, maar zonder schoolslag-beweging van mijn rechter been. Deed ik dit toch -per ongeluk natuurlijk- dan werd dit onmiddellijk en genadeloos afgestraft door mijn eigen lichaam. Jeetje wat kan die duidelijke taal spreken, seg.
Fietsen en paardrijden mocht ik uiteraardook vergeten. Toch eens vragen of dit stilaan ook niet terug tot de mogelijke opties mag behoren.
Ondertussen beginnen de kiné-sessies zijn vruchten af te werpen. Het is wel pittig om in die vroege ochtenduren je spieren net iets meer te martelen om ze terug in de juiste vorm te krijgen.
Maar….Sinds vrijdag al twee keer zo goed als pijnloos kunnen lopen…en ja, ook daarna geen -nu ja een ietsie-mini wel- pijn ervaren, dus… Eindelijk terug wat hoop, ook al zijn we er nog niet. Het is alleszins al beter dan 1 week geleden!!