Goodbye June…hello July

Lopen in Juni…nou…hier kunnen we – helaas – vreselijk kort over zijn!! Ik liep welgeteld 20,1 km met nog enkele kleine wandelingen ertussen.
20,1 km…. en dat alleen door bijeengesprokkelde km’s in een poging terug te starten…hopeloos!! De Piriformis heeft met nog steeds in haar greep…een osteopatische behandeling en dagelijkse oefeningen bieden enige verbetering, maar nog steeds niet met gewenst resultaat.
Sinds het weekend zie je me ook voortbewegen als een 80-jarige, die al een hele tijd vastgeroest zat in de zetel. Nou… het dragen van 6 cm hakjes onder de schoenen is me niet goed bekomen. Dacht ik nu echt dat ik – na 2 jaar op sneakers – ongestraft 7 uur recht kon blijven staan op die hieltjes!!?? Je raadt het al…de volgende ochtend ga ik, zonder pardon, door mijn rug…de hele linkerkant zit volledig op slot en doet niet meer mee….
Zo starten we Juli dus!!
Ik vrees dat ik mijn abonnement op pijnstillers en ontstekingsremmers voorlopig nog niet moet opzeggen. Maar ik vrees ook dat de komende hike-vakantie in Madeira nu weleens helemaal in het water gaat vallen…misschien volgende keer een ‘all-in-strand-vakantie’ boeken!! Gelukkig staat er vlak na het weekend nog een osteopaat-sessie op de agenda en hij geeft me met de woorden: ‘je haalt het misschien nog net’  terug hoop!!

Behaalden we onze voornemens?
Rust? Tja…het was niets anders. De weinige loopjes waren gewoon een soort wanhoopsdaden op restarts. Heel teleurstellend en frustrerend, maar helaas…
Zwemmen? Jip, het mooie weer gaf me de mogelijkheid om de binnenbaan compleet voor mij alleen te hebben…het buitenzwembad daarentegen zat overvol. Geen sinusitis dit keer, dus dat doen we weer!!
Loopschema? Nope…nog steeds jammerlijk veilig opgeborgen!! En waar de km’s drastisch naar beneden geschroefd werden, namen de kilo’s helaas in omvang toe…sssshhh….hoe snel ging dat toch wel!!
Voedingspatroon? Nog steeds voor verbetering vatbaar, gezien de bijgekomen kilo’s, maar ja…hier is aan gewerkt!! De vele eindrecepties en soupers deden eind juni wel een streep door dit voornemen, maar…dit vangen we weer op!!
Core-training? Hum…ja, als je de specifieke Reva-Oefeningen erbij neemt…voor de rest zat er niets in!!
De jaarlijkse hike? Uhu…die is gepland!! Alleen…kunnen we die volbrengen!! Dringend toe aan een paar positieve vibes….

Een groot voornemen die in de loop van de maand naar boven kwam….is het ‘niet al te erg gefrustreerd raken’.…helaas, volledig in gefaald!! Het kon natuurlijk altijd nog erger, dus we hebben nog steeds ‘hope left’ voor de haalbaarheid op 2 december in Valencia!!

Voornemens – nope geen plannen – in Juli?
– zoveel mogelijk genieten van onze vakantie,
– met een klein hartje… hopen op een ‘loop-comeback’, zeker nu ik praktisch alle dagen wakker wordt tussen 5.00 – 6.00 am.
– uiteraard dat zwemabonnement op gebruiken.