Goodbye May…Hello June

Wat is het weer snel gegaan…alweer een maand voorbij. Mei 2018 kunnen we vooral bestempelen als de warmste maand dit jaar. Ondanks dat we geen ochtendloper zijn, hebben we geleerd om in de vroege uurtjes van de ochtend te gaan lopen.
Na een eerste, eerdere mislukte poging, lukte dit de verdere keren zonder problemen. Het kost nog steeds moeite, maar het is best wel leuk…die ochtendloopjes. Het puffen in de te warme zon maakte plaats voor een voortzetting van het schema onder aangenamere omstandigheden. Dat is best de moeite waard.
Jammer dat we hierdoor minder konden deelnemen aan evenementen. Zo liet ik de halve M van de Bilzen Run schieten, is zowieso al zwaar, doch deze lopen onder een mooie zonnehemel om 14.30 u, is vragen om teleurstelling.
Zelfs de eigen clubwedstrijd moest ik hiervoor afzeggen, waardoor ik bij sommigen toch op wat onbegrip stootte…en dat greep me wel erg aan!!

Behaalden we onze plannen in mei?    Jip…
–  lactaattesten: Check
–  nieuw schema: Check
–  opname CC-training in schema: Check
–  inschrijving Valencia: Check
–  zelfs inschrijving halve M Eindhoven: Check
–  paardrijden terug opnemen: Check met mondjesmaat, kan veel beter,
–  corestability en -oefeningen: ’n zozo-Check: MOET beter, zou eigenlijk onder begeleiding moeten!!
–  gezonde, juiste voeding: ’n Ja- Check, maar mag nog beter en bewuster!!
– onverwachts gepromoveerd tot ochtendloper: Check wat me beter afgaat, dan verwacht.

Wat liep niet goed?
Tja,…ik eindigde de maand in mineur >> het fameuze Piriformis Syndroom deed zijn intrede en dat  betekent RUST!! Gelukkig hebben we nog een hele tijd vooraleer het ‘echte’ werk start voor Valencia. Doch merk ik dat ik best even Strava ontwijk… De T° doet ook een duit in het zakje…ze is namelijk al 2 dagen rond de 18°C. Door de regen van afgelopen dagen is er natuurlijk veel O2 in de lucht…en nu niet kunnen lopen geeft een echt BAAL-gevoel!!
Wat liep er goed?
Letterlijk en figuurlijk…’het lopen met Flynn’, de campus-Run’ en ‘de Abdijentocht’ natuurlijk… vlot kunnen doorlopen aan een goed tempo…met zelfs een PR op het meest onverwachte moment en toch in redelijk comfortabele zone, zonder hier op voorhand een statement over te maken. Het leverde me bovendien een leuke plek op in de ranglijst. Hum…we lopen voor onszelf, he 😉
Bijna een half jaar verder en…
Ondanks dat ik soms het gevoel heb dat ik ter plaatse trappel, moet ik toch eerlijk toegeven dat, als ik over een langere periode kijk, er wel vorderingen zijn gemaakt. Ik heb verschillende 25+ loopjes gelopen…sommige heel moeilijk, andere iets makkelijker. Ook het lopen aan hogere snelheid gaat me beter af…het lukt niet altijd, maar als er eens gelopen wordt aan een hoger tempo, voelt het comfortabeler dan voorheen. Er is zeker nog veel werk aan de winkel en ik hoop dat de blessure snel betert en er zich uiteraard geen anderen gaan aanmelden. Dit vind ik persoonlijk nog een heel groot werkpunt!!

Setback

Plannen voor Juni??
–  eerst RUST, zodat de P-spier terug volledig kan herstellen,
–  het zwemmen terug opnemen,
–  ik hoop deze maand nog terug in het loopschema te belanden,
 voedingspatroon mag nog steeds onder de loep genomen worden,
core-training: grootste werkpunt, zou ik graag onder begeleiding zien, maar het financiële plaatje gooit toch wat roet in het eten…
–  uiteraard mijn 2 studenten aanmoedigen…tis weer ‘die tijd’ van het jaar,
– en… een vakantie én de jaarlijkse Hike plannen (lukt blijkbaar moeilijker dan gedacht).