My struggle to become a morning runner…

Hier gaan we dan…het mooie, warme zomerweer doet me weer realiseren dat ik maar best in de vroege ochtend ga lopen….Vroege ochtend…Woaatt??
Niet dat ik laat opsta…nee, maar vooraleer ik me op gang krijg tijdens die rustige ochtend uurtjes…nou, dat duurt toch wel even.
Maar…we gaan het proberen, want wat is er nu leuk aan een duurloopje met ademnood, hoge hartslag en het gevoel dat je geen conditie hebt tijdens die warme temperaturen.
Dus…wekker op 6u30, loopkledij ligt klaar en gisteren al bekeken hoe we kunnen ontbijten, zonder dat we hier problemen van gaan ondervinden. Ik ben eigenlijk gewoon om rond 5u45 gewekt te worden…om te gaan werken dan wel, niet tijdens mijn vrije ochtend… dus ‘Shame on me’…echt vroeg is dit nog niet!!

Probleem no 1: kan ik nu echt niet in slaap geraken, wil morgen echt vroeg op…verdorie het is alweer 3u30 geweest en ik lig nog steeds rond te woelen…half 7 morgen…no way!! We schuiven de wekker naar 7u30…nog tijd genoeg!! Slapend lopen is ook geen optie, toch?
Probleem no 2: wekker opgezet, maar geluid van het alarm niet >> hum, worden dan toch 15 minuten later wakker. Opgestaan om 8u00… dat kan beter!!
Probleem no 3: jeetje, welke camion heeft hier over mij gereden. Ik hijs me verschrikkelijk stram en stijf uit bed….hum, lopen…seffens…OMG!!
Probleem no 4: koffie, klein ontbijtje, paarden op de weide zetten en dan…. !!zéér belangrijk…voor vertrek…ervoor zorgen dat we onderweg geen hoognodig, vervelend pitstop’je moeten ondernemen.
Probleem no 5: auwtch…de badkamer is bezet, zoonlief gaat nog douchen, alvorens naar het examen te vertrekken. Als je al denkt dat meisjes de badkamer gedurende een lange tijd gijzelen…nou, dan kan ik je verzekeren dat jongens hier ook wat van kunnen. Lenzen, schoenen, petje, flipbelt, zonnecréme….het ligt allemaal in de badkamer. En als ouder binnengaan, is NOT DONE!! Zeker niet nu de examenstress hoogtij viert.
Probleem no 6: hoogtijd om er niet zo’n ‘Fuss’ rond te maken en te vertrekken!!

Uiteindelijk vertrekken we iets voor 9 en een half uur later is het alweer snikheet… Ach, we hebben nog een hele zomer om te transformeren naar die ‘Morning Runner’. Laten we niet wanhopen en morgen opnieuw proberen…