Re-program schedule….F1W1: road to Valencia

Zoals ik eerder deze week al aanhaalde, lag er een nieuw schema in de bus…een schema die me naar Valencia mag begeleiden of toch al een gedeelte ervan, want het is nog een eindje tot aan die marathon.
Dit keer maken we niet meer de fout te wachten met inschrijven…Nope, we ‘zijn’ al meteen ingeschreven!! Geen getwijfel, geen ommekeer, geen ja of neen, geen ‘doen we dit’ of ‘doen we dit niet’ meer…hoppa, we gaan ervoor!!
Spannend?? Voorlopig nog niet, het lijkt allemaal haalbaar nu het nog zover af staat. Zal gaandeweg wel verandering in komen. Maar we gaan ‘m lopen met of zonder finish…dat zien we dan wel weer.

F1W1 oftewel fase 1 week 1: opbouwfase duur…
Voorlopig terug even rustig, hebben we nodig, zal nog pittig genoeg worden. Ik vroeg dit keer om slechts 3 trainingen in te lassen, zodoende dat de canicrosstrainingen niet in het gedrang komen. Deze deed ik vorige keer extra er bovenop en dat zorgde al snel voor problemen. Ook de trails en wedstrijden zitten erin…nodig om het schema te kunnen afwerken zonder teveel wisselingen.
De zone 1-loopjes zijn met het nieuwe schema ook wedergekeerd en mijn haat-liefde-verhouding met deze lage hartslag zone flakkerde weer op, but we understand the meaning of it!! Zodus na 2 x zone 1 loopjes mochten we vandaag ons duurloopje in zone 2 afwerken. We stonden net klaar in minieme outfit – het was zomers warm – toen er een onweerszone boven ons huis verscheen. Binnen no time viel de regen met bakken uit de lucht. Snel de paarden binnen zetten, want er is namelijk geen schuil op de open weide en in dit onweer….brrr, moet er niet over nadenken!! Na een half uurtje is het voorbij en de zwoele temperatuur maakt plaats voor een aangename, zuurstofrijke lucht…gewoonweg zalig om te lopen. Eigenlijk zou ik graag het tempo nog wat willen opdrijven, maar zone 2 is zone 2…Yeah, we zijn niet langer schemaloos meer!!
Let’s do this 🙂